Financijski sektor

Bankarstvo, osiguranje i općenito financijski sektor danas karakterizira turbulentnost kao posljedica nedavne globalne krize, a s druge strane sve je šira paleta proizvoda i usluga na tržištu. 

Prilagođen pristup neograničenom rastu

Iako je ostvaren snažan ciklički oporavak vodećih ekonomija, a globalni financijski sustav nastavio je s povećavanjem otpornosti, potencijalni rizici za financijsku stabilnost i dalje postoje. Monetarna je politika u posljednjim godinama biti izrazito ekspanzivna i tako je podržala daljnji oporavak gospodarske aktivnosti. To je rezultiralo dosad najvišom zabilježenom razinom slobodnih novčanih sredstava banaka. Osim toga, kamatne stope banaka dodatno su se smanjile, dok se kreditna aktivnost banaka prema poduzećima i stanovništvu nastavila povećavati, a nastavio se i pad kratkoročnih i dugoročnih kamatnih stopa na zaduživanje države. Unatoč pozitivnim trendovima razduživanja države i povećanja kreditne aktivnosti privatnog sektora koji bi se trebali nastaviti, nepovoljna uzajamna povezanost financijskog sustava i središnje države još je prisutna. Visoka koncentracija izloženosti banaka, visoka razina koncentracije samog sektora, ali i njezin nepovoljan trend, čine značajne strukturne ranjivosti bankarskog sektora.

Stručnjaci HLB Revidicona za financijski sektor svjesni su da potencijalni problemi s likvidnošću mogu dovesti do drastičnog smanjenja kreditne aktivnosti banaka zbog nedostatka vlastite likvidnosti te tako utjecati na pogoršanje ekonomske situacije u društvu. Zbog toga identificiraju rizike kojima ste izloženi, nude pomoć u pronalascima najboljih rješenja za ostvarivanje rezultata, a sve u cilju obavljanja učinkovitijeg poslovanja.

get-in-touch

Stupite u kontakt

Bez obzira kakvo vaše pitanje bilo, naš tim će vas uputiti u pravom smjeru

Započnite razgovor
x
x

Podijeli na:

Kopiraj link u clipboard:

Kopirano u clipboard Kopiraj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće